Dan Negru transforma orasele cu turism de buna calitate in Legende!

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Locație

Toplita

In perioada 12-15 ianuarie Dan Negru impreuna cu familia sa, au descopeerit la Toplita, cea mai lunga pista de Bob Alpin Coaster din Romania, cu o lungime de 2 kilometrii. In timp ce copiii acestuia au luat lectii de ski pe partia de langa bob-ul alpin, Dan si-a exprimat parerea public pe contul personal de socializare despre experienta:

„Aceasta pista de bob, cea mai lunga din Romania, care se afla la Toplita, cu o lungime de doi kilometrii, mi-a amintit despre doi romani care nu doar ca i-am uitat, dar multi dintre noi nici nu-i cunosc. Singura medalie pe care Romania a obtinut-o vreodata in Jocurile Olimpice de Iarna a fost in 1968 la Grenoble, Franta. Atunci, un echipaj de bob format din Ioan Panturu si Nicolae Neagoe au obtinut medalia de bronz! Panturu a murit in 2018 in anonimat. Despre Nicolae Neagoe nu stiu prea multe. Daca Dumnezeu face un miracol si vede filmarea mea, as vrea sa-i tansmit ca Romania nu l-a uitat si ca suntem multi care ii pretuim performanta! Aceasta a fost singura medalie obtinuta vreodata de Romania la Jocurile Olimpice de Iarna prin Neagoe si Panturu”, a povestit Dan Negru in timp ce parcurgea pista de bob.

Auzind povestea lui Dan Negru despre istoria reala a celor mai performanti romani, echipa Visit Toplita si-a propus sa inainteze ideea de a transpune numele pistei de bob din Toplita in numele celor doi romani care au castigat singura medalie de bronz la Jocurile Olimpice punand astfel Romania pe harta internationala a performantei.

Sâmbătă, Dan Negru a pornit cu familia spre lacul Iezer din muntii Calimani. Traseul a fost parcurs cu ATV-uri și Jeep-uri. Pe drum s-a făcut o oprire la Schitul Tuturor Sfinților. La finalul zilei s-a luat masa la Punctul Gastronomic Local Bilbor, iar duminica s-a vizitat Mănăstirea Sfântul Ilie.