Lansare carte Gheorghe Amza

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Locație

Libraria Mihai Eminescu, Bucuresti

Miercuri, 18 mai, in prezenta unui public numeros, a avut loc lansarea volumul de poezii „Zbor Frant” de Gheorghe Amza, la Libraria Mihai Eminescu. Printre invitatii fostului decan al Facultatii de Inginerie si Managementul Sistemelor Tehnologice din cadrul Universitatii Politehnice Bucuresti s-au numarat: Meme Stoica, Marius Drogeanu, si Mihai Napu Band, iar cei care au luat cuvantul au fost: Geta Vodislav, directorul comercial al librarieisi Ecaterina Milica, editor si reprezentant al editorii Printech.

Gheorghe Amza: „Meme Stoica a fost primul care mi-a citit poeziile in arest!”
Cateva dintre poeziile ce se regasesc in volumul „Zbor Frant” au fost realizate in penitenciar, la Poarta Alba si la Jilava, acolo unde autorul si-a dat pentru prima data frau gandurilor poetice. Pana atunci, Gheorghe Amza a scris 89 de carti de specialitate, unele dintre ele fiind de referinta in domeniul tehnic.

Gheorghe Amza: „Poezia m-a mentinut pe linia de echilibru”
„Foarte multe dintre poezii au fost tinute in sertarele inimii si multe dintre ele au fost scrise in acele momente in care am fost privat de libertate, in urma unei minciuni pe care mi-o doresc sa o uit. Din nefericire, in acele clipe in care iti este foarte greu sa traiesti intr-o lume intunecata, au inflorit aceste versuri. Poezia a fost cea care m-a mentinut pe linia de echilibru, fiind inconjurat numai de prostie si umilinta intr-o lume in care societatea nu a mai avut nevoie de mine. In arest, l-am cunoscut si pe Meme Stoica, un om cu o afectiune deosebita pentru poezie. El este prima persoana care mi-a citit versurile, chiar am si o poezie legata de potretul lui, dar si al lui Giga Popescu”, a declarat Gheorghe Amza.

In volumul „Zbor Frant”, cititorul va regasi poeme dedicate iubirii, libertatii, dar si un set de poezii despre justitie. Daca la inceput, aceasta este ilustrata acuzativ, fara consistenta motivelor, spre final apare imaginea ei corupta si aservita.

Un moment special a fost realizat de actorul Marius Drogeanu, care a recitat doua poezii scrise de Gheorghe Amza, iar solistul Mihai Napu a delectat publicul cu muzica lor deosebita.